پزشکی هستهای از نگاه یک متخصص دانشگاهی
پزشکی هستهای چیست و چرا برای کودکان مهم است؟
دکتر زینب پیمانی، متخصص پزشکی هستهای و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اهمیت و کاربردهای پزشکی هستهای در حوزه سلامت کودکان را تشریح کرد. دکتر پیمانی با تأکید بر این نکته که پزشکی هستهای شاخهای از تصویربرداری پزشکی است که عملکرد اندامها و بافتهای بدن را با استفاده از مواد رادیواکتیو ارزیابی میکند، گفت: «این روش بر خلاف بسیاری از تصویربرداریها، اطلاعات عملکردی اندامها را ارائه میدهد و میتواند به تشخیص زودهنگام بیماریهایی مانند عفونت، التهاب، یا اختلالات متابولیک در کودکان کمک کند.» وی افزود: «پزشکی هستهای، کاملاً ایمن و با دوز بسیار پایین مواد رادیواکتیو در کودکان انجام میشود و میتواند نقش مؤثری در تصمیمگیریهای درمانی دقیق ایفا کند.» این مصاحبه با هدف آشنایی بیشتر خانوادهها با روشهای نوین تشخیص پزشکی و رفع نگرانیهای رایج در مورد واژه «هستهای» تهیه شده است.
معرفی رشته فارماکوگنوزی، تحول در آموزش فارماکوگنوزی؛ نگاهی نو به داروسازی گیاهی در مسیر آینده
در راستای بهروزرسانی آموزش و ارتقای جایگاه رشتههای تخصصی داروسازی، دکتر مهناز خانوی، مدیر گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از بازنگری در کوریکولوم آموزشی داروسازی و نقش روزافزون فارماکوگنوزی در آینده نظام سلامت کشور خبر داد. دکتر خانوی با تأکید بر اهمیت این رشته گفت: «فارماکوگنوزی بهعنوان شاخهای مهم از داروسازی که با شناسایی، استخراج و کنترل کیفی مواد مؤثره گیاهان دارویی سر و کار دارد، نقش کلیدی در توسعه داروهای طبیعی و گیاهی ایفا میکند.» مدیر گروه فارماکوگنوزی ادامه داد: «دانشجویان این رشته در زمان فارغالتحصیلی باید توانایی استانداردسازی و کنترل کیفیت عصارهها، اسانسها و گیاهان خام را داشته باشند، همچنین، مهارت در تولید فرمولاسیونهای گیاهی نیز بهعنوان یکی از الزامات آموزشی مطرح شده است.» وی افزود: «در برنامههای آینده این رشته، حرکت بهسوی فناوریهای نوین، بهرهگیری از روشهای پیشرفته استخراج مواد مؤثره و طراحی محصولات مبتنی بر گیاهان دارویی در اولویت قرار دارد.
معرفی رشته فارماسیوتیکس، تحلیل چشمانداز و چالشهای این رشته
دکتر علیرضا وطن آرا، مدیر گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با نگاهی جامع به تبیین ابعاد گوناگون این شاخه از داروسازی پرداخت و به فعالیتها، جایگاه شغلی و حرفهای دانشآموختگان، چالشها و افقهای پیشروی این رشته تخصصی اشاره کرد. دکتر وطن آرا با بیان این که اهمیت این شاخه از داروسازی در بهبود کیفیت داروها و فرآیندهای تولید آنها، همچنین جایگاه ویژه آن در صنعت داروسازی و سلامت حائز اهمیت است؛ افزود: «فارماسیوتیکس به عنوان یکی از رشتههای کلیدی در داروسازی، نقش بسیار مهمی در طراحی و تولید داروها و مبحث اقتصاد دانش بنیان ایفا میکند. مدیر گروه فارماسیوتیکس در ادامه با برشمردن برخی چالشهای پیش روی این حوزه از جمله نیاز به توسعه زیرساختهای فناورانه، بهروزرسانی دانش فنی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، ابراز امیدواری کرد که با حمایتهای هدفمند و سیاستگذاریهای دقیق، چشمانداز روشنی در انتظار این حوزه باشد.
تامز آپ: معرفی رشته اپتومتری
این برنامه از تامز آپ، به منظور معرفی رشته اپتومتری تهیه شده است. دکتر مسعود خرمی نژاد متخصص اپتومتری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با معرفی رشته اپتومتری گفت: در این رشته امکان تحصیل تا مقطع دکترا و اشتغال در کلینیکها، بیمارستانها یا دفاتر مستقل وجود دارد. خدماتی که فارغ التحصیلان این رشته می توانند ارائه دهند شامل اصلاح عیوب انکساری، تجویز عینک و لنز و درمان تنبلی چشم است. رشته اپتومتری یکی از رشته های مورد نیاز جامعه و دارای جایگاه علمی برجسته و افقی روشن برای علاقهمندان است.
تامزآپ: معرفی رشته تکنولوژی رادیولوژی و رادیو تراپی (بخش دوم)
رادیوتراپی، یکی از تکنولوژیهای پیشرفته در درمان بیماریهای سرطان است که با استفاده از امواج پرتویی، امکان درمان و کاهش اندازه تومورها را فراهم میکند. این روش نه تنها به بیمار امید به بهبود میدهد، بلکه باعث افزایش کیفیت زندگی و بهبود علائم ناشی از بیماری میشود. در این تامز دکتر وحید چنگیزی به بیان معرفی این رشته میپردازد.
دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشگام در پروتزهای فک و صورت
تامز آپ: معرفی گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
در این برنامه از تامز آپ، دکتر مهران بهرامی، متخصص و مدیر گروه بخش پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره اهمیت و گستره بخش پروتز توضیح داد و به زیرشاخههای مختلف آن، از جمله پروتزهای مگزیلوفیشیال، پروتزهای دندانی، پروتزهای ایمپلنتی، متحرک و ثابت، اشاره کرد. دکتر بهرامی دانشگاه علوم پزشکی تهران را در زمینه پروتزهای فک و صورت پیشرو خواند و در مورد فلوشیپهای تخصصی در حوزههای ایمپلنت، اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMD) و مگزیلوفیشیال در دانشکده توضیح داد. وی در پایان، بر اهمیت استفاده از تکنولوژی دندانپزشکی دیجیتال مانند اسکنرهای داخل دهانی در ارتقای کیفیت خدمات پروتزی در دانشکده دندانپزشکی تاکید کرد.
تامز آپ: معرفی گروه جراحی فک، دهان و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر عباس کریمی مدیر گروه جراحی فک، دهان و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه تامزآپ فعالیت های این گروه را تشریح و گروه گروه جراحی فک، دهان و صورت دانشگاه را قدیمیترین گروه جراحی فک، دهان و صورت در ایران و در خاورمیانه معرفی کرد.
تامزآپ: معرفی رشته فیزیوتراپی و نقش آن در بهبود کیفیت زندگی بیماران
فاطمه بانی گل بر اهمیت رشته فیزیوتراپی در بهبود کیفیت زندگی بیماران تاکید کرد. تامزآپ: ناظم فنی و کارشناس مسئول فیزیوتراپی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، ضمن تاکید بر اهمیت فیزیوتراپی در کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران به ویژه پس از انجام اعمال جراحی، مهمترین علت انجام فیزیوتراپی را وجود درد ناشی از سبک غلط زندگی و اختلالات وضعیتی بدن دانست.
تامز آپ: معرفی رشته رادیولوژی و رادیوتراپی (بخش اول)
در این ویدئو دکتر وحید چنگیزی، مدیر گروه رادیولوژی و رادیوتراپی دانشکده علوم پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد ماهیت رشته رادیولوژی و رادیوتراپی، بازار کار و جایگاه فارغالتحصیلان این رشته و همچنین چالشها و چشماندازهای پیش روی آن توضیح داد. با گسترش علم رادیولوژی انسان توانست به اعماق بدن راه پیدا کند و اجزای آن را ببیند و بررسی کند.
تامز آپ: رشته علوم آزمایشگاهی؛ دروازهای به سوی دنیای سلامت و تشخیص دقیق بیماریها
در این ویدئو دکتر منیره رحیم خانی، مدیر گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده علوم پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد ماهیت رشته علوم آزمایشگاهی، بازار کار و جایگاه فارغالتحصیلان این رشته و همچنین چالشها و چشماندازهای پیش روی آن توضیح می دهد.